beats by dre cheap

Dova otklanja nedaću

Samo nevjernici gube nadu u Allahovu milost.

 

Nekada je iskušenje blagodat, makar veliko bilo,

A nekim ljudima Allah blagodati šalje da ih iskuša.

 

Jednom mom prijatelju, dobrom vjerniku, žena se razboljela od raka. Imali su troje dece. Zemlja mu je, koliko god da je bila prostrana, tijesna postala. Sve mu je bilo tamno. Jedan učenjak ga je savjetovao da klanja noćni namaz, čini dovu u praskozorje, traži operost od Allaha i uči kur'anske ajete na vodu zemzem za svoju suprugu. On je prihvatio taj savjet i bio uporan u ibadetu Allahu. Onda mu Njegova žena je preala tijelo vodom zemzem na kojoj je on učio. Sjedio je s njome od sabah namaza  do izlaska sunca i od akšama do jacije-namaza. Zajedno su tražili oprost od Allaha i upućivali Mu dovu. Allah je otklonio bolest od te žene. Izliječio je i dao joj lijepu kožu i kosu, a ona je ostala privržena istigfaru i noćnom namazu.

Neka je hvaljen Onaj koji liječi i ozdravlja. Nema boga osim Njega, niti Gospodara pored Njega.

Zato, sestro/brate, kada se razboliš, požuri Allahu. Traži od Njega oprost. Upućuj Mu dove i čini pokajanje. Raduj se ozdravljenju, jer Allah uslišava molitve, otklanja zlo i nevolje:

''Onaj koji se nevoljniku, kad mu se obrati, odaziva.''

 

 

Zrak: Prelistaj svoju prošlost i sadašnjost. Žiovt je sastavljen od neprekidnih iskustava, iz kojih čovjek mora izaći kao pobjednik.

 

Školjka: Šest stvari su dovoljne: vjera, dobrota, zadovoljstvo, čovječnost, poštenje i odanost.

 

Lijepe DOVE
http://lijepedove.blogger.ba
08/04/2007 20:46