beats by dre cheap

Dova Poslanika, meleka i klanjača

Uzvišeni kaže:

„Znaj da nema drugo Boga osim Allaha i traži oprost ze grijehe svoje i za vjernike i vjernice...“

Ovo je počast ustrajnim vjernicima tako što je naređeno Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, da traži opros za njih kao njihov zagovornik i onaj čije se dove uslišavaju.

Uzvišeni kaže:

„Meleki koji drže prijesto i oni koji su oko njega veličaju i hvale Gospodara svoga i vjeruju u Njega i mole se da budu oprošteni rijesi vjernicima: „Gospodaru naš, Ti sve obuhvataš milošću i znanjem, zato oprosti onima koji su se pokajali i koji slijede Tvoj put i sačuvaj ih patnje u vatri“.

„Gospodaru naš, uvedi ih u edenske vrtove koje si im obećao, i pretke njihove i potomstvo njihovo, one koji su bili dobri, Ti si uistinu silan i mudar. I poštedi ih kazne zbog ružnih djela, jer koga Ti toga dana poštediš kazne zbog ružnih djela, ti si mu se smilovao, a to će, zaista, veliki uspjeh biti.“

Vjernicima pokajnicima, sljedbenicioma Upute i sunneta Poslanika, s.a.v.s., koji ustrajavaju na putu imana, plemeniti meleki čine dove i traže oprost od Allaha za njihove grijehe.

Ko se ne okiti njihovim osobinama, osobinama vjernika, neće biti uvršten u blagoslovljene dove meleka.

Stoa svako ko klanja čini dovu za sve koji ustrajavaju na Istini da im Allah podari spas i mir.

O tome nas je obavijestio Poslanik, s.a.v.s., kod nas je podučio kako da učimo na sjedenju u namazu (etehijjatu).

Poslanik, s.a.v.s., rekao je:

„Ko kaže: ,Neka je spas nama i Allahovim dobrim robovima“, stići će ova dova svako dobro roba na Nebesima i Zemlji.“

Ustrajni u prekticiranju vjere su Allahovi dobri robovi koji vode brigu o Allahovim pravima i pravima Njegovih robova. Oni su najpreči sa ovom velikom dovom moleći Allaha da ih iz Njegove neizmjerne dobrote sačuva svih nedaća.

Lijepe DOVE
http://lijepedove.blogger.ba
27/03/2009 20:21