beats by dre cheap

O sedzdi i njenoj vrijednosti

Kaze nas resul Muhammed s.a.v.s..:” Obavezan si da cesto cinis sedzdu Allahu dz.s.. Ti nikada neces uciniti sedzdu Allahu , padajuci nicice, a da te Allah time ne uzdigne za jedan stepen i ukloni od tebe jedan grijeh.” ( Muslim)

Covjek na sedzdi je covjek pokoran Allahu dz.s. onaj koji ima pravo na nagradu koju je obecao Allah dz.s. za one koji namaz budu obavljali. A kako se pribliziti Allahu dz.s. nego sedzdom kako kaze nas Resullullah Muhammed a.s.:” Rob je najblizi Allahu kad je na sedzdi” ( Muslim)

 
Spustajuci svoje celo na tle mi smo blizi dragom Allahu nego ikad i igdje drugdje. Sedzda je utociste u koje treba svaki covjek da pribjegne.Sedzda je mjesto gdje i najjaci na dunjaluku pokazuju sebi i Allahu dz.s. da se pred svojim Gospodarom klanjaju i svoj vrat sagibaju, a svoje celo i nos ne uzdizu vec iz pokornosti Allahu spustaju na tle. Sedzda je smiraj i garancija nagrade insallah na Sudnjem danu. Obaveza je da se svi namaski ruknovi, djelovi obave ispravno kako je propisano bez samovolje , jer neobavljena sedzda u potpunosti moze biti uzrokom neprimanja namaza. Zato nam Muhammed a.s. kaze:”Covjek moze da klanja sezdeset godina a da mu ni jedan namaz ne bude primljen. Iz razloga sto je mozda , pravilno obavljao ruku, a nije sedzdu, ili je pravilno obavljao sedzdu a nije ruku.” ( El-Asbihani) A posebno muskarcima Muhammed a.s. porucuje:
“ Pravilno obavljajte sedzdu. Neka niko od vas na sedzdi ne polozi svoje laktove poput psa dok lezi.” (Buhari)

Lijepe DOVE
http://lijepedove.blogger.ba
29/02/2008 16:38